C ile başlayan ülkeler

C ile başlayan ülkeler
C ile ülke, C harfi ile başlayan ülkeler şunlardır; Cayman Adaları, Cebelitarık, Cezayir, Cibuti, Cook Adaları toplam beş adet ülke vardır. Bu ülkeler başkentleri ve biraz da olsa hakkında bilgi verilmiştir.

C ile başlayan ülkeler ve başkentleri bu sayfada derledik. İşte dünyadaki C harfi ile başlayan ülkeler ve başkentleri ile o ülkeler hakkında kısa bilgi.

C harfi ile başlayan ülkelerin başkentleri

  • Cayman Adaları başkenti George Town
  • Cebelitarık başkenti Cebelitarık
  • Cezayir başkenti Cezayir
  • Cibuti başkenti Cibuti
  • Cook Adaları başkenti Avarua

C harfi ile başlayan ülkeler hakkında kısa bilgi

Cayman Adaları, Karayipler'de Küba'nın güneyinde Jamaika'nın kuzeybatısında yer alan başlıca 3 adadan oluşan Birleşik Krallık'a bağlı ada topluluğudur. Georgetown en büyük yerleşim yeridir.

Cebelitarık, Akdeniz'in girişinde, İber Yarımadası'nın güney ucunda yer alan Britanya Denizaşırı toprağıdır. Cebelitarık'ın statüsü iki ülke, İspanya ile İngiltere arasında hala tartışılmaktadır. Kendi isteğiyle İngiliz sömürgesi olarak kalmak isteyen 6 km² yüzölçümü. 1967 ve 2006 yıllarında yapılan referandumlarda Cebelitarıklılar, Birleşik Krallık yönetiminde kalma yönünde karar aldılar.

Cibuti, resmi adı Cibuti Cumhuriyeti, Doğu Afrika'da küçük bir ülke. Komşuları: Kuzeyde Eritre, batıda ve güneyde Etiyopya, güneydoğusunda ise Somali. Kızıldeniz'e ve Umman Denizi'nin Aden Körfezi'ne kıyısı vardır. Arap Yarımadası'nda bulunan Yemen'e 20 kilometre uzaklıktadır. Başkenti Cibuti şehridir. Halkın % 95'i Müslüman'dır.

851
438
226
162
72
70
828
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.