Çağdaş Türkiye Devleti’nin kurulmasında Atatürk ilke ve inkılaplarının rolü nedir

Çağdaş Türkiye Devleti’nin kurulmasında Atatürk ilke ve inkılaplarının rolü nedir
Çağdaş Türkiye Devleti’nin kurulmasında Atatürk ilke ve inkılaplarının rolü nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çağdaş bir Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında cumhuriyeti kuran ana ilkeler rol oynamıştır. Bunlar; laiklik, inkılapçılık, devletçilik, milliyetçilik, cumhuriyetçilik ve halkçılık şeklindedir. Sosyal, kültürel ve siyasal alanda önemli kalkınma ve gelişmelerin yaşanmasında bu ilkeler yer almıştır.

Türkiye Cumhuriyeti, kurucu ilkeler sayesinde çağdaş, modern ve muasır medeniyetler seviyesinde bir devlet olma yoluna girmiştir. Birçok alanda yapılan devrimler hukuki, askeri, siyasi, iktisadi olarak yeni kurulan devletin güçlü yapısının oluşmasında ve korunmasında bir amaç için yer bulmuştur. Bu bakımdan kurucu ilkelerin devletin çağdaş bir devlet olmasındaki etkisi büyüktür. Kurucu değerlerin yaşatılması için gerekli çalışmalar bugün de yapılmaktadır.

9
156
4
54
32
13
152
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.