Çağımızın en önemli sorunu, hiç kuşkusuz, enerji darlığıdır, sizce bu enerji darboğazı nasıl aşılabilir

Çağımızın en önemli sorunu, hiç kuşkusuz, enerji darlığıdır, sizce bu enerji darboğazı nasıl aşılabilir
Çağımızın en önemli sorunu, hiç kuşkusuz, enerji darlığıdır, sizce bu enerji darboğazı nasıl aşılabilir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Çağımızın en önemli sorunu, hiç kuşkusuz, enerji darlığıdır. Konunun uzmanları, mevcut enerji kaynaklarının hızla tükenmekte olduğunu, dünyanın yakın
gelecekte bir enerji kriziyle karşı karşıya kalacağını öngörmektedir. Bu kriz tehlikesi insanlığı yeni enerji kaynakları arayışına itmektedir. Bu bağlamda sürekli
yeni enerji kaynakları da bulunmaktadır. Sizce bu enerji darboğazı nasıl aşılabilir?

Ödev cevabı kısaca : Enerji darboğazını aşmanın yolları şunlar olabilir: yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının artırılması, enerji verimliliğinin artırılması, nükleer enerjinin güvenli hale getirilmesi, araştırma ve geliştirme çalışmalarına yatırım yapılması ve enerji tüketim alışkanlıklarının değiştirilmesi. Bu önlemler birlikte uygulandığında enerji sorunlarına çözüm getirilebilir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.