Çağrılan yere erinme, çağrılmayan yere görünme

Çağrılan yere erinme, çağrılmayan yere görünme
Çağrılan yere erinme, çağrılmayan yere görünme atasözünün anlamı, kişi, çağrıldığı yere gitmelidir. çağrılmadığı yere gitmemelidir.

Davet edilen yere gitmek insanın üzerine bir borçken, davet edilmediği bir yere gitmekte ileri derecede bir görgüsüzlüktür. Kişi, çağrıldığı yere gitmelidir. Bu, en azından bir nezaket gereğidir; ödevde olabilir. Çağrılmadığı yere gitmemelidir. Gitmek, yüzsüzlük ve arsızlıktır.

İnsanlar davet edildikleri yerlere gitmelidirler. Çünkü davet eden kişi tarafından istenmektedirler. Gitmekle kişi, nazikliğini ve inceliğini göstermiş olur. Çağrılmayan yere gitmek ise yüzsüzlük ve arsızlık olur.
* erinmek : Üşenmek.

Geleneklerimizde ve dinimizde davetli olunan yere gitmek bir görevdir. Buna karşılık davet edilmeyen bir yere veya toplantıya gitmemek gerekir. Hatta gitmek istediğimiz çok samimi dostlara dahi önceden haber verip onaylarını aldıktan sonra gitmek bir görgü ve ne­zaket kuralıdır.

Kişiler çağrılı olmadıkları yerde rahat hareket edemezler, sıkıntı içinde otururlar.  Mamafih, büyükler bizi çağırdığında gitmek için elden gelen her şey yapılmalıdır.  Bir görgü kuralı olarak söylenir.

14
163
23
35
18
23
86
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.