Çalışma hayatında Peygamberimizi (s.a.v.) örnek alan bir kimse nelere dikkat etmelidir

Çalışma hayatında Peygamberimizi (s.a.v.) örnek alan bir kimse nelere dikkat etmelidir
Çalışma hayatında Peygamberimizi (s.a.v.) örnek alan bir kimse nelere dikkat etmelidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.); tembelliği, başkasının sırtından geçinmeyi ve dilenmeyi hoş karşılamamıştır. Müslümanları çalışkan ve üretken olmaya teşvik etmiştir. Bir hadisinde, “İki günü birbirine eşit olan ziyandadır.” buyurarak çalışmanın, üretken olmanın ve zamanı en iyi şekilde değerlendirmenin önemini vurgulamıştır. Peygamberimiz (s.a.v.) başka bir hadisinde de şöyle buyurmuştur: “Sizden herhangi birinizin sırtına bir bağ odun yüklenip satması, dilenmesinden daha iyidir...”

Peygamber Efendimiz (s.a.v.), kişinin, yaptığı işi en güzel şekilde yapmasını ve görevini hakkıyla yerine getirmesini istemiştir. Bir hadisinde, “Yüce Allah, yaptığınız işi sağlam ve iyi yapmanızdan hoşnut olur.” buyurmuştur. Çalışırken buna dikkat eden kimse, kendi alın teriyle kazanmış, işine ve kazancına da haram karıştırmamış olur.

Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.); işverenleri, çalışanlarına karşı insanca davranmaları, onların haklarını gözetmeleri ve emeklerinin karşılığını vermeleri konusunda uyarmıştır. O bir hadisinde şöyle buyurmuştur: “İşçiye ücretini, alnının teri kurumadan veriniz.” Hz. Peygamber (s.a.v.), çalışanlara nasıl davranılması gerektiği ile ilgili olarak da şöyle buyurmuştur: “...Her kimin kardeşi, emri altında bulunursa ona yediğinden yedirsin, giydiğinden giydirsin. Onlara (hizmetiniz altında çalışanlara) güçlerini aşan işler yüklerseniz onlara yardım edin.”

1600
151
500
50
103
105
1174
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum