Çalışmadan düşük not alan bir öğrenci Kaderim böyleymiş, ne yapayım diyorsa nasıl bir kader anlayış

Çalışmadan düşük not alan bir öğrenci Kaderim böyleymiş, ne yapayım diyorsa nasıl bir kader anlayış
Çalışmadan düşük not alan bir öğrenci Kaderim böyleymiş, neyapayım sözü öğrencinin nasıl bir kader anlayışına sahip olduğunu göstermektedir

Bu şekilde konuşan bir öğrenci başarısızlığını ve tembelliğini kaderine bağlayarak yanlış yapmıştır. Bir insanın başarıya ulaşmasında en önemli unsur çalışma azmidir. Çalışkanlık ve yüksek notlar bir değer ifade etmemektedir. Önemli ve değerli olan belli bir gaye için çabalamaktır. Amaca ulaşılsa da ulaşılmasa da o gayeyi gerçekleştirmek için çabalamak insana çok şey katar.

Bir öğrencinin düşük not almasını kaderim böyleymiş ne yapayım şeklinde karşılaması oldukça vahim bir durumdur. Kader iki türlüdür. Mutlak kader ve muallak kader. Mutlak kader değişmez ve irade ve murad tamamen Allah’ın elindedir. Muallak kaderde ise işin içine kul iradesi de Allah’ın müsade ettiği kadar girmektedir. Böylece insanlar kendi hayatları için bazı kararlar alabilirler. Düşük not almak ya da almamak öğrencinin kendi elinde olduğu için bunu tembelliği gizlemek için kadere havale edemez.

Kaynak:Eğitim Sistem

1
1
1
1
1
1
450
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.