Çalışmanın, üretken olmanın kişi ve toplum hayatı açısından önemi nedir

Çalışmanın, üretken olmanın kişi ve toplum hayatı açısından önemi nedir
Çalışmanın, üretken olmanın kişi ve toplum hayatı açısından önemi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çalışma bilim ve ilim sahibi olmak için vardır. Birey ve toplum için önemli katkısı vardır. Topluma hizmet etmek olarak meslek görebilirler ve çalışmak bilgi edinmek insanlara büyük önemli bir katkısı olur.

Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.), hayatı boyunca çalışmayı ve geçimini kendi elinin emeğiyle kazanıp helal yollardan sağlamayı ilke edinmiştir. Çocukluk yıllarında amcası Ebû Talip’in yanında kalırken çobanlık yapmıştır. Ayrıca o, amcalarıyla birlikte ticaret yolculuklarına çıkmış ve çalışarak aile bütçesine katkı sağlamıştır. Gençliğinde, Hz. Hatice’nin (r.a.) ticaret kervanının sevk ve idaresini üstlenmiş, çalışkanlığı ve ticarî dürüstlüğü ile de herkesin sevgi ve takdirini kazanmıştır. Allah Resûlü (s.a.v.), ailesinin yiyecek, içecek ve giyecek gibi temel ihtiyaçlarını çalışarak temin etmiştir.

Peygamber Efendimiz (s.a.v.), kişinin, yaptığı işi en güzel şekilde yapmasını ve görevini hakkıyla yerine getirmesini istemiştir. Bir hadisinde, “Yüce Allah, yaptığınız işi sağlam ve iyi yapmanızdan hoşnut olur.” buyurmuştur. Çalışırken buna dikkat eden kimse, kendi alın teriyle kazanmış, işine ve kazancına da haram karıştırmamış olur.

418
464
221
37
35
61
117
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.