Çam ağacından ağıl olmaz, el çocuğundan oğul olmaz

Çam ağacından ağıl olmaz, el çocuğundan oğul olmaz
Çam ağacından ağıl olmaz, el çocuğundan oğul olmaz atasözünün anlamı, her şeyin değeri vardır; yapacağı iş, kullanılacağı yer ayrıdır. Bir şeyin yerine, ona benziyor diye başka bir şey konulamaz. Sözgelişi, başkasının çocuğu, öz evlat yerini tutmaz.

Çam ağacı çabuk yanan bir ağaç olduğu için ondan ağıl yapmak pek doğru olmaz. Aynı şekilde bir başkasının çocuğu da öz evladının yerini tutmaz. Her şeyin kendince ayrı bir değeri vardır. Bu yüzden bir şeyin yerine ona benziyor diye başka bir şey konulmaz.

Çam ağacı dayanıksız ve çabuk çürüyen bir ağaçtır, bu nedenle uzun süreli kullanımı uygun değildir. Bir başkasının çocuğu da, asla öz evlat yerini tutmaz. Her şeyin kendine has özellikleri vardır. Bu özellikler onun değeri, faydası, elde edilişi, kullanılışı, ne işe yaradığı vb. sorulara cevap verir. Bir şeyin yerine, ona benziyor diye başka bir şey konulamaz.

1
2
1
1
3
10
52
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.