Cami ve mescitlerin Mescid-i Nebi’deki gibi gençlerin ilim öğrenmek için gittikleri Suffeye benzer bölümleri var mıdır

Cami ve mescitlerin Mescid-i Nebi’deki gibi gençlerin ilim öğrenmek için gittikleri Suffeye benzer bölümleri var mıdır
Günümüzde cami ve mescitlerin Mescid-i Nebi’deki gibi gençlerin ilim öğrenmek için gittikleri Suffeye benzer bölümleri var mıdır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Günümüzde cami ve mescitlerin Mescid-i Nebi’deki gibi gençlerin ilim öğrenmek için gittikleri “Suffeye benzer bölümleri var mıdır? Bilişim teknolojilerini de kullanarak araştırıp öğrendiklerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Suffe sözlükte “sofa, revak, üzeri örtülü geniş ve yüksek yer” gibi anlamlara gelir. Medine’de bulunan Mescid-i Nebî etrafındaki odalara “suffe” denmiştir. Hz. Peygamber, Mescidine bitişik bu odalarda ikâmet ederek ilim ve ibâdetle meşgul olan sahâbîlere, Ashab-ı Suffe veya Ehl-i Suffe denir.

Günümüzde Cami ve Mescidlerde Böyle Suffe’ler bulunur. Günümüzde camilerin Mescid-i Nebi'deki gibi gençlerin ilim öğrenmek için gittikleri suffeye benzer bölümleri kısmi olarak vardır diyebiliriz. Birebir aynı şekilde olmamakla beraber, bazı camiilerde yetişkinler, gençler ve 4-6 yaş arası çocuklar için Kuran öğretimi verilmektedir. Okulun tatil olduğu yaz aylarında da öğrencilere yönelik çeşitli programlar düzenlenmektedir. Ancak bu programların hiçbiri ashabus suffenin yaptığı gibi yatılı değildir.

1632
663
3643
424
409
361
3127
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
16 Yorum