Camilerin, toplumsal dayanışma ve kaynaşma açısından önemi nedir

Camilerin, toplumsal dayanışma ve kaynaşma açısından önemi nedir
Camilerin, toplumsal dayanışma ve kaynaşma açısından önemi nedir, bu konudaki düşünce ve gözlemleriniz hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Cami, kelime olarak toplanılan yer anlamına gelir. İslam toplumunun cemaatleşme süreci camiilerle başlamıştır. Müslümanların bir arada bulunmasını, birlik olmasını sağlamıştır.

Camiler, namaz için toplanılan ve cemaatle ya da bireysel olarak namaz kılınan yerlerdir. Camilerde vaaz da verilir. Hocalar sohbet de yaparlar. Müslümanların buluşma noktası olarak bilinen camiler, bir ve beraber olmanın barış ve huzur getirdiğinin en önemli ispatları olarak mimari eser olma özelliği taşımaktadır.

Camiler, toplumsal dayanışma ve kaynaşma yeridir. İnsanların beşeri ilişkiler kurduğu, birbirinden haberdar olduğu, sözleştiği, anlaştığı, karar kıldığı yerler olarak camiler, isminden de anlaşılacağı gibi toplanma merkezleri olarak bilinmektedir. Camileri çok iyi değerlendirmek ve amacına uygun olarak kullanmak gerekir.

2223
1717
2222
564
350
1514
1441
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.