Can boğazdan gelir atasözünün anlamı

Can boğazdan gelir atasözünün anlamı
Yaşamak için beslenmek gerekir. İyi beslenmeyen kimsenin sağlığı bozulur. İnsanın hareketli ve üretken bir hayat sürdürebilmesi için beslenmesine, yediğine, içtiğine dikkat etmesi gerekir.

Can boğazdan gelir atasözünü günlük hayatımızda çok sık kullanırız. Can boğazdan gelir atasözü zamanında yaşanan olaylardan ve tecrübelerden yola çıkarak söylenmiş bir sözdür. Bu atasözünde insanlar motorlu araçlar yerine konmuştur. Şöyle ki nasıl motorlu araçlar çalışmak için yakıta ihtiyaç duyuyorsa insanlar da yaşayabilmek için beslenmeye ihtiyaç duymaktadır.

İnsanların dengeli, sağlıklı ve yeterli beslenmesi insanları hastalıklardan korur ve insanların vücudunun direncini korur. Yeterli ve dengeli beslenmeyen insanlar ise bir çok hastalıklarla karşı karşıya kalır, hastalıklara karşı davetiye çıkarırlar ve hatta bu sebepler ölümlere bile yol açabilir. Bu duruma Afrika’daki insanları örnek olarak verebiliriz. Afrika’daki insanlar yeterli ve dengeli beslenemedikleri için yaşamlarını kaybediyorlar yani ölüyorlar. Çünkü aç kalan insanların bağışıklık sistemi zayıflar, hasta olurlar ve bu durum çok da ilerlerse yaşamları sona erer.

Bu nedenle beslenmek insanlar için oldukça önemlidir. İnsanlar aç kalarak kısa sürede zayıflamak yerine uzun süre zarfında tok kalarak diyet yaparak kilo vermelidirler.

Sıhhat, yiyeceklere dikkat etmekle muhafaza edilir. Atasözünü yanlış algılayıp abur cubur tıkanmak sağlık için zararlıdır. Oysa canın sağlığı, boğazımıza gerekli itinayı göstermekle mümkündür.

Gıdalara dikkat edilmesi gerektiğini vurgulamak veya gıdasızlıktan zayıflayan kişilere yemeyi teşvik için söylenir.

Etiketler :
37
1122
148
171
225
241
234
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.