Can bostanda bitmez

Can bostanda bitmez
Can bostanda bitmez atasözünün anlamı, insan, canının değerini bilmeli, onu hor kullanmamalıdır, insan kendine iyi bakmalıdır.

İnsan, canının değerini bilmeli, onu yıpratmamalıdır. Kendine iyi bakmalı, hasta olmamaya dikkat etmelidir. Can bostanda bitmez ki bir tane daha yetiştiresiniz, ya da satın alasınız.

İnsanın canı çok kıymetlidir. Bu yüzden bir kimse kendine iyi bakmalı ve sağlığına dikkat etmelidir. Aynı zamanda hiçbir cana da kastetmemelidir. Aksi taktirde bir cana kıymak, bir aleme kıymak kadar kötü algılanır. Bu yüzden canın değeri bilinmeli ve korunmalıdır.

Can çok kıymetlidir. İnsan, canının değerini bilmeli, kendine iyi bakmalıdır. Ayrıca hiçbir cana kastetmemelidir. Hele de bir insanın canı. Zira bir cana kıymak, bir aleme kıymak gibi kötü bir iş olarak görülmüştür.

313
70
167
38
36
36
18
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.