Can güvenliğinin olmadığı bir toplumda yaşamak sizce ne tür sonuçlar doğurur

Can güvenliğinin olmadığı bir toplumda yaşamak sizce ne tür sonuçlar doğurur
Can güvenliğinin olmadığı bir toplumda yaşamak sizce ne tür sonuçlar doğurur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bu çok tehlikeli bir durumdur. Can güvenliğinin olmadığı bir toplumda insanlar mutlu olamazlar, huzursuz olurlar.

İnsanların hayatlarını onurlu, güvenli ve huzurlu geçirmesi için vazgeçilmez bazı temel hakları vardır. Bunlar; din akıl, namus, can ve mal güvenliğidir. Korunması gereken bu haklar dinin vazgeçilmez temel değerleri olarak adlandırılmaktadır.

Can güvenliği; insanın güvenle yaşama hakkıdır. Bu hak bütün insanlara verilmiştir. Bu hakka sahip olmayan bir kişinin diğer haklarını koruyup sahip çıkması pek mümkün değildir. İnsanlar Allah tarafından yaratılan en değerli varlıklardır. Bu nedenle insanların Allah’a karşı bazı sorumlulukları vardır. İnsanların bu sorumlulukları tam olarak yerine getirebilmesi için can güvenliğinin olması gerekmektedir. Can güvenliği olmayan bir kimsenin sorumluluk alması mümkün değildir. Aynı insanların zamanda aile kurabilmesi, soyunu devam ettirebilmesi için can güvenliği mutlaka olmalıdır.

2
1
1
0
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.