Çanakkale Türküsü’nü araştırarak bu türküyü millî birlik ve beraberliğimiz açısından önemi

Çanakkale Türküsü’nü araştırarak bu türküyü millî birlik ve beraberliğimiz açısından önemi
Siz de Çanakkale Türküsü’nü araştırarak bu türküyü millî birlik ve beraberliğimiz açısından sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

ÇANAKKALE TÜRKÜSÜNÜN SÖZLERİ

Çanakkale İçinde Aynalı Çarşı,
Ana Ben Gidiyom Düşmana Karşı
Of Gençliğim Eyvah

Çanakkale İçinde Bir Uzun Selvi,
Kimimiz Nişanlı Kimimiz Evli.
Of Gençliğim Eyvah.

Çanakkale Üstünü Duman Bürüdü,
On Üçüncü Fırka Yürüdü.
Of Gençliğim Eyvah.

Çanakkale İçinde Bir Dolu Testi,
Analar Babalar Mektubu Kesti.
Of Gençliğim Eyvah.

Türkü Çanakkale savaşı sırasında ortaya çıkmıştır. Bunu savaşta asker olan Emrullah Nutkunun annesine yazdığı mektuptan anlıyoruz. Mektupta Nutku annesine diyor: “Birkaç günden beri Çanakkale sokaklarından askerler. “Çanakkale içinde Aynalı çarşı, Anne ben gidiyorum kirli buluyor”. Üstte zabitler, üst arabaları, mekkare ve deve kervanları sokağımızı doldurdu. Harp olacakmış. İngiliz ve Fransız harp filoları boğazın dışında dolaşıyormuş. Buraları bombardıman edeceklermiş. Bu bombardımanı görmek isterdim, ama yakında Çanakkale'den ayrılacağız. Ama boy kavuşacağım ben. ” Bu cümlelerden anladığımız kadar türkü cephede savaş yazılmış ve dile ulaşmış. Türkü savaşta şehit olan askerlerin anısına yazılmış. Zaten Çanakkale savaşı sırasında pek çok şiir yazılmış ve bestelenmiştir.

12718
7756
7556
2827
2431
2741
12000
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
13 Yorum