Çankaya Üniversitesi Yurt Ücretleri

Çankaya Üniversitesi Yurt Ücretleri
Çankaya Üniversitesi yurt ücretleri nedir, yurt ücretlerine hangi hizmetler dahildir, kahvaltı ve yemek yurt ücretine dahil midir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ YURT ÜCRETLERİ (TL) (KDV DAHİL) 2023-2024 AKADEMİK YILI

Eğitim-öğretim Dönemi Yurt Açılış Ve Kapanış Tarihleri 29 Eylül 2023-17 Haziran 2024

Depozito : 3.369 TL (Tamamı kayıt sırasında peşin yatırılır.)

Tek Kişilik Oda
Tamamı Kayıt Sırasında :
84.937 TL
İki Taksitle : 94.374 TL

Üç Kişilik Oda
Tamamı Kayıt Sırasında : 54,051 TL
İki Taksitle : 60.057 TL

Yurt ücretlerini iki taksitte ödemeyi tercih eden öğrenciler yarısını kayıt sırasında diğer yarısını bahar dönemi kayıt yenileme tarihlerinde ödeyeceklerdir.

Yurt ücretleri ve ödeme yükümlülüklerine ilişkin ilkeler, Üniversite Öğrenci Yurtlar Yönergesi’nin 15-16 ve 17. Maddelerinde belirtilen hükümler çerçevesinde uygulanmaktadır. Buna göre;

– Yurt ücretleri Mütevelli Heyeti tarafından belirlenir.
– Yurt ücretine sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dahildir.
– Ödemeler yıllık peşin olarak tek seferde yapılabileceği gibi; güz döneminde yurda kayıt sırasında yarısı, bahar döneminde üniversite kayıt yenileme tarihlerinde ise diğer yarısı olmak üzere iki taksitle de yapılabilir. Depozito kayıt sırasında peşin olarak yatırılır. Ücretin tamamını kayıt sırasında (yıllık peşin) yatıran öğrencilere % 10 (Yüzdeon) indirim uygulanır.

– Yurt ücretini ve depozito ücretini ödemeyen öğrenciler yurda giriş yapamazlar ve/veya kendilerine yer tahsisi yapılmaz.

Depozito ücreti, kayıt sırasında peşin olarak yatırılır. Bu ücret tüm öğrencilerimizden tahsil edilmekte olup, olası hasarı karşılamak üzere alınmaktadır.

– Ücret yatırılırken açıklamaya mutlaka öğrencinin adının ve soyadının yazılması gerekmektedir.

– Ödemeler sadece aşağıda belirtilen banka hesabına yatırılır.

Geç başvurular, ancak yeni öğrenci kayıtları tamamlandıktan sonra, kalan müsait yerler çerçevesinde değerlendirilir.

Yurt bursu nedir

“Çankaya Üniversitesi Tam Burslu programlarına ÖSYM tarafından yerleştirilen öğrencilerden yerleştirme puanına göre Türkiye genelinde Dil puan türünde ilk 350, Dil puan türü hariç diğer puan türlerinde ilk 7.000 içine giren öğrencilerin tümü üç kişilik odalarda 3 öğün yemek dahil (öğle yemekleri Üniversite yemekhanesinde verilmektedir) ücretsiz yurt hakkına sahip olmakta ve sıralamasız olarak yurtlara yerleştirilmektedir.

Kayıt yaptırdığı yerleştirme puan türü ve başarı sırasına göre Dil puan türünde İlk 351-650 arasında yer alan, diğer puan türlerinde ise ilk 7.001-10.000 arasında yer alan öğrenciler ise yurtlarda %50 indirimli olarak yararlanırlar.

Yurt bursları öğrencinin yıl sonundaki genel not ortalaması dört üzerinden ikinin (2,00/4,00) altına düşmediği, uyarı ve kınama dışında disiplin cezası alınmadığı müddetçe İngilizce Hazırlık programında geçirilecek bir yıl ile lisans programında geçirilecek en fazla dört yılı kapsar. Yurt ücretleri her yıl Mütevelli Heyetince belirlenir.”

Detaylar için tıklayınız

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.