Canlılarda solunumun önemi nedir, solunum nasıl gerçekleşir

Canlılarda solunumun önemi nedir, solunum nasıl gerçekleşir
Canlılarda solunumun önemi nedir, solunum nasıl gerçekleşir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Solunum, canlılığın devam etmesinde önemlidir. Solunum bir gaz alışverişi olarak bütün canlılar için önemlidir. Bütün canlıların ortak özelliği olarak solunum oksijenli ve oksijensiz olarak ikiye ayrılmaktadır. Deri solunumu, akciğer solunumu ve solungaç solunum gibi çeşitleri de bulunmaktadır. Canlıların sistem özelliklerine göre solunum faaliyetleri de değişmektedir.

Solunum insanlarda bir sistem olarak bulunmaktadır. İnsanlar oksijenli solunum yapmaktadır. Oksijensiz solunum yapıldığı noktalarda bulunmaktadır. Solunum canlılık faaliyetlerinin devam etmesini sağlar. Solunum sistemi organlardan meydana gelmektedir. Akciğerler, solunum borusu ve uzuv olarak burun solunum da görev almaktadır. Ayrıca yan organlar olarak diyafram da nefes kontrolünü sağlamaktadır.

274
273
71
67
73
67
67
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.