Cansu her bir çiviye düşen yükü kaç N olarak hesaplamıştır, Cansu’nun hesapladığı bu kuvvet değeri kişinin zarar görmediği göz

Cansu her bir çiviye düşen yükü kaç N olarak hesaplamıştır, Cansu’nun hesapladığı bu kuvvet değeri kişinin zarar görmediği göz
Cansu her bir çiviye düşen yükü kaç N olarak hesaplamıştır, Cansu’nun hesapladığı bu kuvvet değeri kişinin zarar görmediği göz önüne alınırsa mümkün müdür bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğzi.

Cansu, bir şovmenin düzinelerce çivinin üzerine uzanarak yaptığı gösteriyi izlerken şaşırır ve olayın gerçekliğini araştırmaya koyulur. Bu çerçevede sistemin 6 000 çivinin birlikte hareketini elektronik olarak kontrol eden düzenekten oluştuğunu öğrenir. Çivilerin üzerindeki kişinin kütlesi 60 kg olduğuna ve çivilerin yaklaşık üçte birinin gövdeyi desteklediği varsayıldığına göre Cansu her bir çiviye düşen yükü kaç N olarak hesaplamıştır? Cansu’nun hesapladığı bu kuvvet değeri kişinin zarar görmediği göz önüne alınırsa mümkün müdür?

Cevap: 0,3 N. Bu değer 0,03 kg’lık kütlenin ağırlığı olduğundan makuldür.

Çivi sayısı (n) = 6,000 Kişinin kütlesi (m) = 60 kg Çivilerin üçte biri kişiyi destekliyor, bu nedenle çivilerin toplam ağırlığı = (2/3) * m

Her bir çivinin üzerine düşen kuvvet (F) = Toplam ağırlık / Çivi sayısı F = [(2/3) * m * g] / n

Burada g, yerçekimi ivmesini temsil eder (yaklaşık olarak 9.81 m/s²).

Kuvvet = [(2/3) * 60 kg * 9.81 m/s²] / 6,000 ≈ 11.7647 N

Bu hesaplamaya göre, her bir çivinin üzerine düşen yaklaşık kuvvet 11.7647 Newton'dur.

Ancak bu kuvvetin boyutu hala kişinin zarar görmemesi için çok büyük olurdu. Gösteri, güvenlik önlemleri alınmadan denenmemelidir.

33
273
275
40
44
62
287
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum