CaO bileşiğinde elementlerin kütlece birleşme oranı . mCa / mO = 5 - 2 dir. 18 g Ca katısı ve 6 g O2 gazı kullanılarak en fazla

CaO bileşiğinde elementlerin kütlece birleşme oranı . mCa / mO = 5 - 2 dir. 18 g Ca katısı ve 6 g O2  gazı kullanılarak en fazla
CaO bileşiğinde elementlerin kütlece birleşme oranı . mCa / mO = 5 - 2 dir. 18 g Ca katısı ve 6 g O2 gazı kullanılarak en fazla kaç gram CaO bileşiği elde edilebilir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : CaO bileşiğinde elementlerin kütlece birleşme oranı . mCa / mO = 5 - 2 dir. 18 g Ca katısı ve 6 g O2 gazı kullanılarak en fazla kaç gram CaO bileşiği elde edilebilir?

Cevap : En fazla 6 gram CaO bileşiği elde edilebilir.

Verilen kütlece birleşme oranı mCa/mO = 5/2 olduğuna göre, her 5 gram kalsiyum (Ca) elementi her 2 gram oksijen (O) elementi ile reaksiyona girer.

  1. İlk olarak, 18 gram Ca katısının kullanılacağını biliyoruz. Bu kütleyi kullanarak, kaç gram CaO bileşiği elde edilebileceğini hesaplayalım:

    • CaO bileşiği için gerekli mol oranlarına göre, 18 gram Ca katısının ne kadar O2 gazıyla reaksiyona gireceğini bulabiliriz.

    • 18 g Ca * (2 mol O2 / 2 mol Ca) * (32 g/mol O2) = 288 g O2

  2. Ancak, elimizde sadece 6 gram O2 gazı var. Bu da kullanılabilir miktarı belirler.

Sonuç olarak, en fazla 6 gram CaO bileşiği elde edilebilir.

9
15
6
9
7
4
14
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.