Çarpı işareti nasıl yapılır

Çarpı işareti nasıl yapılır
Çarpı işareti nasıl yapılır, bilgisayar klavyesi ile (×) çarpı işareti nasıl yazılır, bazı simgeler klavyenin üzerinde direk olarak bulunmuyor. Bu yüzden tuşlara birden fazla görev veriliyor.

Bilgisayar klavyesi üzerinden çarp (×) işaretinin direk olarak bir tuşu bulunmuyor. Bu yüzden birden fazla tuşun bir arada kullanılması ile yapılabiliyor. Çarpı işareti yapmak için alt tuşu ile beraber num lock alanındaki rakamlardan 232 sayısı tuşlanıyor. Bu şekilde çarpı işareti yapılabiliyor. Kısa olarak göstermek gerekirse, (×) işareti alt + 232 tuş takımı ile yapılabilir.

Bu simgenin yapılışı farklı tuş kombinasyonları ile de mümkün olabiliyor. Yine aynı şekilde alt tuşu ile birlikle klavyenin sağ tarafında bulunun rakamlardan 0215 rakamlarını tuşladığınız çarpı (×) simgesi karşınıza çıkacaktır. Kısacası bu simgeyi yapmanız iki farklı yolu bulunuyor. Aslına bakılırsa üç farklı yol var. Bir diğer yol ise çarpı (×) işaretini bu alandan kopyalayarak kullanmak istediğiniz bölgeye yapıştırabilirsiniz. Hızlı bir şekilde kopyalamak içi ctrl + c tuşunu ve yapıştırmak için de ctrl + v tuş birleşimini kullanabilirsiniz.

4
12
4
11
11
4
12
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.