Çatalhöyük halkının hangi ekonomik faaliyetlerle uğraştığı

Çatalhöyük halkının hangi ekonomik faaliyetlerle uğraştığı
Çatalhöyük halkının hangi ekonomik faaliyetlerle uğraştığı konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İlk yerleşme, ilk ev mimarisi ve ilk kutsal yapılara ait özgün buluntuları ile insanlık tarihine ışık tutan bir merkezdir.

Karasal iklimin hüküm sürdüğü bölgede 800 yıllık bir köy yaşantısı vardır. İklime uygun tahıl ve bakliyat yetiştirilen Çatalhöyük, avcı-toplayıcı toplumdan tarım toplumuna geçişin yaşandığı yerleşim yerlerinden biridir. Bu dönemde bataklıkların kıyılarına kadar uzanan dağ ormanlarının kuşattığı Çatalhöyük, bereketli bir arazi ile çevrelenmiştir. Höyük çevresindeki sulak alanlarda yoğun sazlıklar çok çeşitli hayvan ve değerlendirilebilecek bitkiler barındırıyordu.

  • Tarım
  • Hayvancılık
  • Avcılık
  • Dokumacılık

Anadolu’da ilk yerleşim bölgesi Çatalhöyük’tür. Yapılan kazılarda bulunan şeyler neden bu bölgeyi seçtiklerini anlatmaktadır.

26
24
26
24
24
24
26
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.