Çay, kahve gibi insanlarımızın çok tükettiği içeceklerin günlük hayatımızdaki yeri

Çay, kahve gibi insanlarımızın çok tükettiği içeceklerin günlük hayatımızdaki yeri
Çay, kahve gibi insanlarımızın çok tükettiği içeceklerin günlük hayatımızdaki yerini anlatan bir yazı örneğini yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Çay, Kahve ve Huzur

Sağlıklı ve yetişkin bir insan vücudunun yüzde 60’ı sudur. İnsanın büyük bir kısmı sudan oluşuyor yani bir nevi sıvıyız. Hâl böyleyken bir insanın günlük hayatında sudan uzak kalması, sıvı bir şeyler tüketmek istemesi kadar doğal bir şey yoktur sanıyorum.

İnsanlarımız en çok çay ve kahve tüketiyor. İkisinin de yapımı zahmetli. Peki hazır meyve suları, kolalar, ayranlar varken neden illa ki yapımı zahmetli olan bu iki içeceği tüketmekte ısrar ediyoruz?

Bence insanlar sıcaklık arıyor. Samimi bir insanı tarif ederken bile “Çok sıcak bir insan.” olarak bahsederiz. Demek ki sıcaklık bizim için önemli. Çay ve kahve de sıcak içecekler. Fakat bu sıcaklık ısıdan dolayı değil, samimiyet, içtenlik, sevgi, muhabbet, mutluluktan ileri geliyor. Çay ve kahve insanları sıcaklığıyla bir araya getiriyor; orada sohbet, mutluluk, huzur ortaya çıkıyor.

Sonuç olarak insanlarımızın çay ve kahveyi bu kadar çok tüketmesi, huzur ve mutluluk arayışlarıyla açıklanabilir. Yemekten sonra ailecek içilen bir demlik çay kadar insana huzur veren başka bir şey olabilir mi?..

3336
3410
9236
1488
1196
1473
8680
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
10 Yorum