Çaydan geçerken at değiştirilmez

Çaydan geçerken at değiştirilmez
Çaydan geçerken at değiştirilmez atasözünün anlamı, bir işin can alıcı yerine gelindiğinde esas üzerinde değişiklikler yapmak doğru değildir.

Bir işi yaparken o işte acemiyken, ilk zamanlar başarı elde etmemiz biraz zor olabilir. Bunun için de pes etmemeliyiz ama işi yaparken yöntem değiştirebiliriz. Ancak yapılan işin önemli bir kısmına geldiğimizde uyguladığımız yöntemi değiştirmek doğru bir hareket olmaz. İyi sonuçlar vermez.

Yapılmaya başlanan bir işte, ilk zamanlar başarı elde edilmeyebilir. İşin daha başarılı yapılması için uygulanan yöntemler de değiştirilebilir. Yapılan bir işin çok önemli bir aşamasına gelmişken, yöntem değiştirmek doğru değildir. İyi sonuçlar vermez.

178
17
57
35
6
5
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.