Çekirge ne ile beslenir

Çekirge ne ile beslenir
Çekirge bağ, bahçe, yeşillik ve tarla gibi ekili alanlarda yetiştirilen ürünler ile beslenir.

Bulunduğu ortamda yiyeceklerin tükenmesi durumunda çekirgeler toplu halde göç eder. Çekirge sürüleri toplu halde kondukları tarla ve bitki topluluklarını çöle çevirebilirler.

Çekirge beslenmesinde tamamen bitkisel maddeleri kullanır. Çekirge taze ve yeni filizlenmiş ağaç sürgülerini kemirir, çoğu zaman bitkilerin yeni sürgülerini yediği için ağaçların ve fidelerin gelişimini engeller. Sebze ve meyvelerin yapraklarını kemirip yediği için sebze ve meyveleri verimsiz hale getirir. Çekirge haşeresi beslenmesinde insan ve hayvan kanını kullanmaz. Bu bakımdan insanları sokmaz ve zaten zehirlide değildirler. Çekirgelere çıplak elle dokunulduğunda veya zarar verildiğinde hafif şekilde insanı ısırabilir.

Kaynak:Eğitim Sistem

1
0
0
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.