Cennetin Kur'an'da geçen isimleri nelerdir

Cennetin Kur'an'da geçen isimleri nelerdir
Cennetin Kur'an'da geçen isimleri nelerdir, Cennet Kur'an'da nasıl anlatılır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kur'an'da cennet için çeşitli isimler kullanılmıştır. Cennetin tabakaları olması ihtimali de bulunan bu isimleri şöyle sıralayabiliriz: Cennetü'l-me'vâ (şehid ve müminlerin barınağı ve konağı olan cennet), cennet-i adn (ikamet ve ebedîlik cenneti), dârü'l-huld (ebedîlik yurdu), firdevs (her şeyi kapsayan cennet bahçesi), dârü's-selâm (esenlik yurdu), dârü'l-mukame (ebedî kalınacak yer), cennâtü'n-naîm (nimetlerle dolu cennetler), el-makamü'l-emîn (güvenli makam).

Cennet isimleri

  • Adn
  • Me’vâ
  • Huld
  • Dârüs’s-Selam
  • Karar
  • Naim
  • Firdevs
  • Dârü’l- Mukâme

Kur’an-ı Kerim’de, cennet ve cehennemi konu alan birçok ayet yer almaktadır. Bu ayetlerde hem cennet ve cehennem tasvirleri yapılmakta hem de cennetlik ve cehennemliklerin özellikleri anlatılmaktadır. Kur’an’da, cennetin Allah’ın (c.c.) emir ve yasaklarına uyma konusunda titiz davranan müttakiler için hazırlandığı ve bu mutluluk yurdunun çok büyük olduğu belirtilir. Bir ayette, ‟Rabb’inizin bağışına, ve genişliği göklerle yer arası kadar olan, Allah’a karşı gelmekten sakınanlar için hazırlanmış bulunan cennete koşun.”(1. Âl-i İmrân suresi, 133. ayet.) buyrulur.

Kur’an’da belirtildiğine göre cennette, insanın canının çektiği her şey vardır. Bu husus bir ayette şöyle belirtilir: ‟Onlara altın tepsiler ve kadehler dolaştırılır. Orada canlarının istediği, gözlerinin hoşlandığı her şey vardır. Ve kendilerine: Siz, orada ebedî kalacaksınız, işte yaptıklarınıza karşılık size miras verilen cennet budur. Orada sizin için bol bol meyveler vardır, onlardan yersiniz, denilir.”(Zuhruf suresi, 71-73. ayetler.) Başka bir ayette de ‟…İnanıp yararlı işler yapanlar da cennet bahçelerindedirler. Onlar için Rableri katında diledikleri her şey vardır. İşte bu büyük lütuftur.”(Şûrâ suresi, 22. ayet.) buyrulur.

29
8
11
6
5
7
15
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.