Cep Telefonu IMEI Sorgulaması nasıl yapılır?

Cep Telefonu IMEI Sorgulaması nasıl yapılır?
Bu haberimizde sizlere Cep telefonum orjinal mi? Online olarak Nasıl Kayıp/Çalıntı kontrolü yapabilirim, sorgulayabilirim? Telefonum yasal olarak kayıtlı mı? sorularını Resimli anlatım ile nasıl cevaplanacağını göstereceğiz.

Son yıllarda GSM (cep telefonu) sektöründe hareketliliğin artması ve çin üretimi telefonların piyasaya girmesi ile sektörün denetimi bir hayli zorlaştı. Bunun yanı sıra artık sıfır bir cihaz alırken bile hangi telefon çalıntı veya çalıntı değil (kaçak veya kaçak değil) orjinalliğinden emin olunamıyor. İkinci el telefonlarda ise artık çalıntı olup olmadığını tespit etmek oldukça zorlaştı.

Bir değişik yöntem ise çalıntı olmayan eski bir telefonun imei numarasını diğer yeni çalıntı telefona aktararak Servis sağlayıcılar tarafından tespit edilmesi engellenmekte ve piyasaya girmektedir.

Yapılan araştırmalar piyasada çok fazla telefonun çalıntı veya korsan üretim olduğu yönünde sonuçlanmaktadır. Denetimin zor olması nedeniyle bu konuda biz cep telefonu kullanıcılarına da görev düşmektedir.

Bir Cep telefonu satın alırken dikkat etmemiz gereken ve cevaplamamız gereken sorular şunlardır: Aldığım cep telefonu orjinal mi? Cep telefonum çalıntı mı? Cep telefonum kaçak mı? veya garanti kapsamında mı?

Bu soruların cevabı çok basit. Türkiye Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Sizler için Online (internetten) cep telefonunuzun imei (seri) numarısını kontrol ederek kullandığınız cep telefonu hakkında size bilgi vermektedir.

Sizlere burada imei numarası ile Cep telefonunuzun çalıntı, kaçak, olup olmadığını online olarak nasıl kontrol edeceğinizi göstereceğiz.

Bu hizmet ile mobil cihazınızın yasal yollar ile ithal edilip-edilmediğini ve kayıp/çalıntı olup-olmadığını, cihazınıza ait IMEI (seri) numarasını sorgulatarak öğrenebilirsiniz. IMEI numaranızı, cihazınızın numara çevirme ekranına *#06# yazarak öğrenebilirsiniz.

Vereceğimiz linke tıkladığınızda aşağıdaki ekran karşınıza gelecektir.

IMEI alanına Telefonunuzun imei numarasını (seri numarasını) dikkatlice giriniz. arkasından aşağıdaki doğrulama kodunu dikkatli bir şekilde girdikten sonra devam et butonuna basınız. Karşınıza aşağıdaki Online kayıp-çalıntı kontrolü sonuçları gelecektir.
Göründüğü üzere Telefonunuzun orjinallik/yasallık bilgileri görüntülenmiştir. Online olarak (internetten) cep telefonunuzun yasal yollar ile ithal edilip-edilmediğini ve kayıp/çalıntı olup-olmadığını sorgulamak için Tıklayınız

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.