CERN’de çeşitli ülkelerden binlerce fizikçinin bir arada çalışması ve yaptıkları çalışmalar

CERN’de çeşitli ülkelerden binlerce fizikçinin bir arada çalışması ve yaptıkları çalışmalar
CERN’de çeşitli ülkelerden binlerce fizikçinin bir arada çalışmasının ve yaptıkları çalışmalardan elde edilen sonuçların fizik bilimi açısından önemi hakkındaki sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

CERN’de maddenin yapısı ve onu bir arada tutan kuvvetleri incelemek adına çalışmalar yapılmaktadır. Yapılan her bir projenin bilim ve insanlık tarihi bakımından büyük önemi bulunmaktadır.

CERN veya Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi, Dünya üzerinde bulunan en önemli ve ünlü araştırma merkezlerinden bir tanesidir. CERN, dünyanın en büyük parçacık fiziği laboratuvarıdır. Isviçre-Fransa sınırında yer almaktadır.

Dünya'nın dört bir yanından birçok bilim insanı CERN laboratuvarında çalışmaktadır. CERN'de yapılan deneyler doğrultusunda parçacıkların tanımlanması, sınıflandırılması aynı zamanda evrenin oluşumunun anlaşılması ve geleceğinin saptanması üzerine çalışmalar yürütülmektedir. CERN araştırmaları sürecinde  plazma fiziği, elektronik,  nanobilim, bilişim teknolojisi gibi oldukça önemli alanlarda yeni çalışmaların yapılması sağlanmıştır.

607
341
170
92
41
61
377
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.