Cesaretli olmak, insanı her zaman kahraman yapar mı

Cesaretli olmak, insanı her zaman kahraman yapar mı
Cesaretli olmak, insanı her zaman kahraman yapar mı bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Cesaretli olmak, insanların hayatında çok önemli bir yere sahiptir. Cesaretli olan insanlar karar vermede ve irade ortaya koymakta daha etkin rol oynarlar. Cesur insanlar istediklerine ve hayallerine daha kolay ulaşırlar. Cesur olmak, liderlik vasfı olarak da bilinmektedir.

Cesaretli olmak insanı her zaman kahraman yapmaz. Kahraman olmak için yerinde ve zamanında hareket etmek planlı ve kararlı olmak gerekir. Haddinden fazla cesaret kişilerin sonu hüsranla sonuçlanan olaylar yaşamasına neden olabilir. Bu nedenle ihtiyatlı olmakta fayda vardır. Cesaret en önemli hislerden biridir. Korkak olmamak gerekir. Cesareti korumak ve yerinde kullanmak gerekir.

Cesaret, korkunun veya aymazlığın bizi felç ettiği zamanlarda önümüze yeni yollar serer. Bazen konuşmak, bazen yazmak, bazen de inanmak cesaret ister. Zihnin alışageldiği rahatı terk ederek yeni sorular sormaya başlaması, ancak cesaretle mümkündür. Alışageldiğimiz düşünme kalıplarını terk ederek, dünyayı daha geniş görebileceğimiz yeni ufuklar aramak.

1700
2184
2711
363
385
378
1022
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.