Çeşitli kültürlere karşı kalıp yargılı davranmanın olumsuz yönleri nelerdir

Çeşitli kültürlere karşı kalıp yargılı davranmanın olumsuz yönleri nelerdir
Çeşitli kültürlere karşı kalıp yargılı davranmanınolumsuz yönleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çoğu zaman doğru olmayan davranışlara yol açar. Bunun yanında yalnız kalmamıza ve isanlar hakkında doğru olmayan fikir sahibi olmamıza neden olur.

Bir kültüre karşı kalıp yargılara sahip olmak bazen olumlu olsa da bazen ön yargıya kayabilir. Bir kültür hakkında tahmin de olsa herhangi bir kaynağa dayanmadan konuşmak tartışmalara yol açabilir. Kalıp yargılara sahip olmak, ırkçılık gibi kötü tutumlara da sebep olur. Örneğin siyahi veya çekik gözlü bireyler hakkında kalıp yargılar edinmiş olan insanlar onlara kötü davranabilir. Toplumda dışlama ortaya çıkar. Üstelik bu kalıp yargıyı bir ülke yapıyorsa o ülke dış politikalarda da ilerleyemez. Turizm gerilemesi yaşanır. Çünkü ülkeyi gezmeye gelen çeşitli yabancı bireyler burada çok kötü şeyler yaşayabilir. Kalıp yargı yalnızlığa da iter. Kalıp yargıya sahip olmadan önce bazı şeyler hakkında bilgi sahibi olmak gerek. Yoksa kültürler arası büyük çatışmalar çıkabilir.

2
2
2
2
2
2
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.