Çeşmibülbül’ün Esrarı adlı metinde anlatılan bir cam sanatı olan çeşmibülbül yapmanın iş ve işlem basamaklarını sırasıyla yazın

Çeşmibülbül’ün Esrarı adlı metinde anlatılan bir cam sanatı olan çeşmibülbül yapmanın iş ve işlem basamaklarını sırasıyla yazın
Okuduğunuz “Çeşmibülbül’ün Esrarı” adlı metinde anlatılan bir cam sanatı olan çeşmibülbül yapmanın iş ve işlem basamaklarını sırasıyla yazınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Okuduğunuz “Çeşmibülbül’ün Esrarı” adlı metinde anlatılan bir cam sanatı olan çeşmibülbül yapmanın iş ve işlem basamaklarını sırasıyla yazınız.

Ödev cevabı kısaca : Çeşmibülbül yapımı, özen gerektiren karmaşık bir süreçtir. İlk olarak, renkli cam çubuklar özel kalıplara yerleştirilir. Ardından, eritilmiş cam silindir biçimine dönüştürülür ve renkli cam çubuklar cam gövdeye yerleştirilir. Şekillendirme aşamasında, cam gövde istenilen şekle kalıplar yardımıyla sokulur. Daha sonra, camın ağız kısmı özel aletlerle düzeltilir. Son adımda ise çeşmibülbül soğutulur ve tamamlanır. Bu süreç, ustalık gerektiren detaylarıyla dikkat çeker ve sonuç, göz alıcı bir sanat eseri ortaya çıkarır.

Çeşmibülbül yapımı aşamaları şunlardır:

  1. Hazırlık aşaması: Camın içine yerleştirilecek olan renkli cam çubuklar hazırlanır.
  2. Cam gövdenin oluşturulması:
    a. Camın eritilmesi ve şekillendirilmesi: Cam özel bir kalıp içinde eritilir ve üflenirerek balon elde edilir. Daha sonra balon, silindir biçimine dönüştürülür.
    b. Renkli cam çubukların yerleştirilmesi: Önceden hazırlanan ince cam çubuklar özel kalıplara yerleştirilir.
    c. Cam çubukların cam gövdeye yapıştırılması: Sıcak cam gövdeye renkli cam çubuklar yerleştirilir ve yapıştırılır.
  3. Şekil verme aşaması: Cam gövde, istenilen biçime sahip olacak şekilde kalıplara yerleştirilir ve son biçimi verilir.
  4. Ağız kısmının biçimlendirilmesi: Camın ağız kısmı özel aletlerle şekillendirilir.
  5. Soğutma ve tamamlama: Çeşmibülbül soğutulduktan sonra hazır hale gelir.

Bu adımların her biri, çeşmibülbül yapımında teknik ustalık ve dikkat gerektiren işlemlerdir.

1
0
1
0
1
1
31
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum