Çevre ile ilgili kompozisyon

Çevre ile ilgili kompozisyon
Çevre, insanların ve diğer canlıların yaşamları boyunca ilişkilerini sürdürdükleri ve karşılıklı olarak etkileşim içinde bulundukları, fiziki, biyolojik, sosyal, ekonomik ve kültürel ortam ve içinde yaşadığımız doğal ortamdır.

Çevremizi koruyalım

Çevre insanların hayatları boyunca yaşamlarını sürdürdükleri ve uyum sağlamaya çalıştıkları fiziki, sosyal ve kültürel ortamdır. Bu ortam insanların pek çok açıdan etkileşim halinde bulundukları bir atmosferdir. Çevrenin özellikleri ve içinde bulunduğu şartlar tüm canlıları olduğu gibi insanları da pek çok açıdan etkisi altına alır.

İnsanın kendini geliştirmesinde ve kişilik özelliklerini kazanmasında çevre çok önemli bir etkiye sahiptir. Bunun için söylenmiş pek çok atasözümü de vardır. Kır atın yanında yatan ya huyundan ya suyundan, körle yatan şaşı kalkar, topalla gezen aksamak öğrenir atasözleri çevre ile etkileşime örnek gösterilebilecek atasözlerimizdir.

İçinde bulunduğumuz çevreyi iyileştirmek ya da yaşanılmaz bir yer haline getirmek biz insanların elindedir. Biz çevremizi temiz tutarak korursak çevremiz bir cennet bahçesine döner. Bununla birlikte çevremizi cehennem haline getirmek de yine bizlerin elindedir. Bu nedenle çevremizi korumak için gerekli önlemleri alarak çevre sorunlarına duyarlı olmamız gerekmektedir.

Soru : Çevrenin korunması ile ilgili bir kompozisyon yazınız.

Sağlıklı Yaşam

Çevre tüm canlıların etkileşim halinde olduğu ortamdır. Hava, su , toprak her biri çevreyi oluşturan unsurlardır. Bu unsurlar olmadan yaşam olmaz. Yaşamımızın kaliteli şekilde devam edebilmesi için çevresel faktörlerin en iyi şekilde muhafaza edilmesi lazımdır. Maalesef insan nimetlerinden yararlandığı çevreye bilinçli veya bilinçsiz şekilde zarar veriyor. Verdiği zararın kendisini etkilediğini düşünmeden.

Çevre sorunları ekolojik döngünün bozulmasına sebep oluyor. Ormanların tahrip edilmesi , artan sanayi, bilinçsiz yakıt tüketimi gibi faktörler soluduğumuz havanın kirlenmesine , denizlere atılan atıklar, fabrika atıkları suyun kirlenmesine dolayısıyla salgın hastalıklar ve canlı ölümlerine , toprak kirliği ile de verimsiz toprak ve canlı ölümü ile sonuçlanmaktadır. Bunlarla birlikte küresel ısınmada hayatımızı ciddi anlamda tehdit eden çevre sorunlarıdır.

Kaliteli ve sağlıklı bir yaşam için doğanın korunması şarttır. İnsanoğlu kendine hizmet eden doğayı en iyi şekilde korumalıdır. Bunun için öncelikle bilinçlendirme çalışmaları yapabiliriz. Çevreye nasıl zarar verdiğimizin farkına vardırmalı ve bir takım yaptırımlar uygulamalıyız. Oksijen kaynağımız ormanlarımıza sahip çıkmalı, pikniğe gittiğimiz alanlarda atık malzemelerimizi bırakmamalıyız. Fabrikaların atıklarını denize dökmelerine müsaade edilmemelidir. Fosil yakıt tüketimi kontrol altına alınmalı zararsız yenilenebilir enerji kaynakları tercih edilmelidir. Arabalara ve fabrika bacalarına filtre takılmalıdır. Atıklarımızı geri dönüştürerek kaynaklarımızın korunmasına yardımcı olmalıyız. Doğadaki tüm canlıları korumalıyız.

Temiz çevre sağlıklı bir gelecek demektir. Sağlıklı ve mutlu bir yaşam için çevremize sahip çıkalım.

5231
2205
2787
1301
1195
1221
4513
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
6 Yorum