Çevremizde, evimizde ve okulumuzda kullanmadığımız eşyaları geri dönüşüme nasıl kazandırırız

Çevremizde, evimizde ve okulumuzda kullanmadığımız eşyaları geri dönüşüme nasıl kazandırırız
Çevremizde, evimizde ve okulumuzda kullanmadığımız eşyaları geridönüşüme nasıl kazandırırız, bu atıklar ile neler yapabiliriz, nasıltekrar kullanabiliriz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çevre kirliliklerinin azaltılması için geri dönüşüm ve geri kazanım sistemlerinin ve tesislerinin kurulması ve geliştirilmesi gerekir. Bunun için de geri kazanımı ve geri dönüşümü mümkün olan atıkların ayrıca toplanması gerekir. Atıkların ayrıştırılmasında bireylere de görevler düşer.

Mutfaklarda atıkların kağıt, metal, plastik ve cam olarak ayrıştırılması gerekir. Bu atıkların belediyenin belirlediği yerlere bırakılması ya da belediye görevlilerine teslim edilmesi gerekir. Geri dönüşüm ve geri kazanım tesislerinde yeniden ham madde olarak kaynak oluşturulmasıyla kağıtlar, metaller, camlar ve plastikler farklı ürünler olarak kullanıma hazır hale gelir.

Geri dönüşüme destek vermek için neler yapabiliriz

Geri dönüşüm evde başlar. Kağıt, cam ve plastik geri dönüştürülebilir. Kağıt, cam ve plastik atıklar için hazırlayacağınız üç farklı geri dönüşüm kutusunda, ilgili atıkları geçici bir süre biriktirebilir, bağlı bulunduğunuz belediye ile irtibata geçerek kutularınızın toplanmasını isteyebilirsiniz. Belediyeler, atıklarınızın alınması için size genellikle belli bir gün veriyorlar. Bazı belediyelerin geri dönüşüm kumbaralarını ise sokaklarda bulabilirsiniz .
Çocuklarımız bu süreçte bizle çalışmalı, çevre bilincini kazanmalılar. aşılayabilirsiniz.

202
733
400
817
166
46
1003
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.