Çevremizde gördüğümüz maddelerin renk, koku, tat vb. birçok değişik özelliği vardır

Çevremizde gördüğümüz maddelerin renk, koku, tat vb. birçok değişik özelliği vardır
Çevremizde gördüğümüz maddelerin renk, koku, tat vb. birçok değişik özelliği vardır, sizce maddelerin bu özelliklerinin birbirinden farklı olmasını sağlayan nedir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Çevremizde gördüğümüz maddelerin renk, koku, tat vb. birçok değişik özelliği vardır. Sizce maddelerin bu özelliklerinin birbirinden farklı olmasını sağlayan nedir? Düşüncelerinizi söyleyiniz.

Ödev cevabı kısaca : Maddelerin farklı özelliklere sahip olmasının temel nedeni, atom ve moleküllerinin kimyasal yapılarındaki farklılıklardır. Kimyasal bileşim, moleküler yapı, agregat hal, enerji seviyeleri gibi faktörler, maddelerin renk, koku, tat gibi özelliklerini belirler. Bu çeşitlilik, maddelerin birbirinden farklı davranış ve etkileşimlere sahip olmalarına yol açar.

1
0
1
1
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.