Çevremizde yaşanan doğal afetler ve çevre sorunları bir tesadüf müdür

Çevremizde yaşanan doğal afetler ve çevre sorunları bir tesadüf müdür
Çevremizde yaşanan doğal afetler ve çevre sorunları bir tesadüf müdür bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hayır değildir. Çünkü insanoğlu çevreye çok fazla müdahalede bulunuyor doğayı çok fazla tahrip ediyor. Mesela ağaçları yok ediyor, erozyon oluyor. Mesela dere yataklarına evler yapıyor heyelan veya su baskınları oluyor. Doğayı kirletiyor böylece canlıların yok olmasına neden oluyor. Bundan dolayı tesadüf değildir.

Deprem, yer kabuğunun altındaki hareketlere bağlı ani sarsıntı olup can ve mal kayıplarına neden olur. Aşağıda Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından hazırlanan Türkiye Deprem Tehlike Haritası verilmiştir.

Sel, eriyen kar suları ve aşırı yağışlara bağlı olarak oluşur. Eğimli alanlardan akan bu sular, toprakla birlikte her şeyi sürükler. Sel felaketi, ülkemizin tamamında görülüyor olmakla birlikte akarsu yataklarına yerleşimin fazla olduğu yerlerde daha sık görülür.

Çığ, kar yağışının fazla olduğu bölgelerde kar kütlelerinin koparak aşağı doğru akmasıdır. Yuvarlandıkça büyüyen ve geçtiği yerlere zarar veren çığ ülkemizde yükselti ve kar yağışının yoğun olduğu yerlerde görülür.

1108
1048
582
110
109
278
408
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.