Çevremizdeki maddelerden hangileri konuldukları kabın şeklini alır

Çevremizdeki maddelerden hangileri konuldukları kabın şeklini alır
Çevremizdeki maddelerden hangileri konuldukları kabın şeklini alır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çevremizdeki maddelerden gaz ve sıvı olan maddeler, konuldukları kabın şeklini alırlar çünkü kendilerinin belirli bir şekilleri yoktur.

Hava, gaz halde bulunmaktadır. Gaz halde olan maddeler içinde bulunduğu kabın şeklini almaktadır. Gazların içinde bulunduğu kabın çeperlerine de basınç yaptığı bilinmektedir. Balon ve şişe gibi kapların içinde de hava bulunabilmektedir. Balon şişirilmekte ve şişenin kapağı açık kaldığında da içlerine hava dolmaktadır.

Gaz ve sıvı halde olan maddeler bulundukları kabın şeklini alır. Şişenin içindeki hava da şişenin şeklini alır. Gaz halde olan maddeler içinde bulundukları kap içinde boşluk bırakmazlar. Hava her boşluğu kaplayan bir özelliğe sahip olarak denge oluşturur. Gaz ve sıvı maddeler düzensiz halde bulunan hallerdir.

72
356
80
5
4
7
311
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.