Çevremizdeki yardımlaşma ve dayanışma faaliyetlerine katılmak toplumsal ilişkilerimizi nasıl etkiler

Çevremizdeki yardımlaşma ve dayanışma faaliyetlerine katılmak toplumsal ilişkilerimizi nasıl etkiler
Çevremizdeki yardımlaşma ve dayanışma faaliyetlerine katılmak toplumsal ilişkilerimizi nasıl etkiler bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnsanın çevresinde meydana gelen olaylar yaşantısını doğrudan etkiler. Toplum içinde sadece kendimizi düşünerek mutlu olamayız. Bazı değerler vardır ki paylaştıkça insana mutluluk verir. Hiç kimse karşıdan karşıya geçmek isteyen görme engelli bir insana yardım ettiği için sonradan pişman olmaz. Ya da ihtiyaç sahibi bir insana yardım etmek bize mutsuzluk vermez. İnsan, başka insanlara faydalı olabildikçe, başka insanlarla paylaştıkça ve yardımlaştıkça hayatına anlam katar.

Bizim toplumsal kültürümüzde ve dini inanışlarımızda yardımlaşma ve dayanışmaya ayrı bir önem verilir. Manevi inançlarımıza göre yoksul insanlara yardım etmek bizim temel görevlerimiz arasında yer alır.

Yolda yürürken hiç tanımadığımız bir insan, bizden çalışmayan otomobilini itmek için yardım istese pek çoğumuz olumsuz cevap vermeyiz. Bizler zorda kalmışlara veya bizden yardım isteyen kişilere yardım etmesini seven bir milletiz. Milletimiz öyle yardımseverdir ki yurt dışındaki dinini, ırkını ve kültürünü tanımadığı yabancı kişilere bile zorda kalmışlarsa yardım eder. Ülkemizde sosyal yardımlaşma ve dayanışma faaliyetlerine devletimiz başta olmak üzere destek veren birçok sivil toplum örgütü vardır.

Sosyal yardımlaşmanın maddi ve manevi olmak üzere iki boyutu vardır. Çevremizdeki insanlara selam vermek, onlara iyi ve güzel sözler söylemek bile toplumsal bağlarımızın güçlendirilmesi adına olumlu bir davranıştır. Çevremizde birçok sivil toplum kuruluşu vardır. Bu kuruluşlar toplumsal ve çevresel konulara duyarlı insanlar tarafından kurulmuştur. Kişiler çevrelerindeki insanlara bireysel olarak yardım edebileceği gibi bu tür örgütlere gönüllü olarak da üye olarak faaliyetlerini devam ettirebilirler. Toplumsal birlikteliğin sağlanması adına kişilere, örgütlere ve yerel yönetimlere büyük görevler düşmektedir. Altındağ Belediyesinde başlatılan aşağıdaki örnek projeyi inceleyiniz

18
43
26
18
27
16
114
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.