Çevrenizde bir gecekondu semtine gezi düzenleyerek gecekondulaşmanın nedenleri ve sonuçları

Çevrenizde bir gecekondu semtine gezi düzenleyerek gecekondulaşmanın nedenleri ve sonuçları
Çevrenizde bir gecekondu semtine gezi düzenleyerek gecekondulaşmanın nedenleri ve sonuçları hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Gecekondulaşmanın oluşumunda etmenler vardır. En başta işsizlik. “İstanbul’un taşı toprağı altındır.” düşüncesiyle yola çıkanlar, kız kaçırma olayları, siyasi sebepler, kaynak yetersizliği…gibi. Göç fazlalığı sebebi ile hızla büyüyen şehirlerde aşırı büyüme bağlı mevcut konutlar, altyapı hizmetleri, sağlık, sosyal ve çevre koşulları üzerinde sorunlar yaratır.

Bu nedenledir ki, Türkiye gibi endüstriyel gelişimini tamamlamamış ülkelerin çoğu yerinde, nüfusun yarısına yakın bir kısmı gecekondu alanlarında, gecekondu yerlerinde yaşamını sürdürmektedir. Düzgün konutlaşamamanın en büyük nedeni, ülkelerin kırsal yerleşim alanlarından kontrol edilemeyecek kadar göçlerin büyük şehirlere aktarılmasıdır.

1
2
1
2
2
1
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.