Çevrenizde bulunan bir tarihî mekânı veya yapıtı tanıtan kısa bir yazı

Çevrenizde bulunan bir tarihî mekânı veya yapıtı tanıtan kısa bir yazı
Çevrenizde bulunan bir tarihî mekânı veya yapıtı tanıtan kısa bir yazı örneğini yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Topkapı Sarayı, Osmanlı Sultanlarının ikametgâhı, devletin yönetim ve eğitim merkezidir. İstanbul fatihi Sultan II. Mehmed tarafından 1460-1478 tarihleri arasında yaptırılmış olan ve zaman içerisinde bazı ilavelerin yapıldığı sarayda, Osmanlı padişahları ve Saray halkı 19'uncu yüzyıl ortalarına kadar ikamet etmiştir. Topkapı Sarayı, Osmanlı monarşisi 1922’de kaldırıldıktan sonra, 3 Nisan 1924’te Mustafa Kemal Atatürk’ün emriyle müzeye dönüştürülmüştür.

Alman Çeşmesi, İstanbul’daki Sultanahmet Meydanı’nda, Sultan I. Ahmed Türbesi’nin karşısında yer alan çeşme. Alman İmparatoru II. Wilhelm’in Sultana ve İstanbul’a hediyesidir. Almanya’da yapılıp 1901’de İstanbul’daki yerine monte edilmiştir.

Kız Kulesi, Kız Kulesi, İstanbul Boğazı’nın Marmara Denizi’ne yakın kısmında küçük adacık üzerindedir. Kız Kulesi, MÖ 5.yy’da Yunanlar tarafından yapılmıştır. Deniz ticareti için bir gümrük noktası olarak kurulmuştur.

Sultân Ahmed Camiî, 1609-1617 yılları arasında Osmanlı Padişahı I. Ahmed tarafından yaptırılmıştır. Mimarı Mimar Sedefkâr Mehmed Ağa’dır. 20.000’i aşkın İznik çinisiyle süslenmiştir. Sultan Ahmet Camii Türkiye’de 6 minaresi olan 5 camiden biridir. Caminin ibadethane bölümü 64 x 72 metre boyutlarındadır. 43 metre yüksekliğindeki merkezi kubbesinin çapı 23,5 metredir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.