Çevrenizde bulunan bitki türleri

Çevrenizde bulunan bitki türleri
Çevrenizde bulunan bitki türlerini listeleyiniz, bunları sınıflandırmanız istenseydi hangi ölçütlere göre nasıl sınıflandırırdınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bitki türleri ağaçlar, otlar ve çalılar şeklinde sınıflandırılabilir. Etrafımızdaki bitki türlerini; iklim ve yer şekillerine, yetiştiği toprağın yapısına göre sınıflandırırız. Benzer bölgelerde yetişen türleri ise kışın yeşil kalıp kalmamalarına, yaprak şekillerine, meyve verip vermediklerine göre sınıflandırabiliriz. Ağaçlara çam, çınar, kavak, zeytin ağacı gibi türleri örnek verebiliriz. Ağaçların oluşturdukları büyük topluluklara da orman denir.

Bitki türleri ağaçlar, otlar ve çalılar şeklinde sınıflandırılabilir. Etrafımızdaki bitki türlerini; iklim ve yer şekillerine, yetiştiği toprağın yapısına göre sınıflandırırız. Benzer bölgelerde yetişen türleri ise kışın yeşil kalıp kalmamalarına, yaprak şekillerine, meyve verip vermediklerine göre sınıflandırabiliriz.

Ağaçlara çam, çınar, kavak, zeytin ağacı gibi türleri örnek verebiliriz. Ağaçların oluşturdukları büyük topluluklara da orman denir.

İklim, yer şekillerin ve toprağın yapısı gibi şartların orman oluşturmasına elverişli olmayan yerlerde ise ot cinsinden bitkiler yetişmektedir. Çayır ve savanlar ot türüne örnek verilebilir.

Çalılar ise genellikle ormanların tahribi sonucunda oluşan kısa boylu ve bodur ağaççıkların oluşturdukları topluluktur. Akdeniz ve Ege bölgesinin maki bitki örtüsü çalı bitki türüne örnek olarak gösterilebilir.

5
8
106
3
4
5
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum