Çevrenizde dinî konularda herkes aynı mı düşünmektedir

Çevrenizde dinî konularda herkes aynı mı düşünmektedir
Çevrenizde dinî konularda herkes aynı mı düşünmektedir, insanların dinî konularda farklı düşünceler taşımasının sebepleri neler olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Dini konularda aynı düşünmek, aynı şeylere inanmaktan ileri gelmektedir. Allah’ın varlığı ve birliği tartışılmaz, iman meseleleri ve İslam’ın şartları herkes tarafından kabul edilir. bununla beraber fıkhi olarak ihtilaflar vardır. Bunlar bazı alimlerin ibadet ve sosyal hayat konusunda tercih ettiği yollardır. Bu yollar sünnete göre tercih edilir.

Sünnette bazı yolların özellikle tavsiye edilmesi bazı yolların kişilerin tercihine bırakılması farklı görüşlerin olmasına neden olmuştur. Dini konularda farklı mezhepler olduğu için kati olarak sadece iman konusunda birleşir, amel konusunda farklı fikirler besleyebilir.

Kaynak:Eğitim Sistem

240
56
151
224
152
121
43
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.