Çevrenizde gözlemlediğiniz sözsüz iletişim türlerinden örnekler veriniz

Çevrenizde gözlemlediğiniz sözsüz iletişim türlerinden örnekler veriniz
Çevrenizde gözlemlediğiniz sözsüz iletişim türlerinden örnekler veriniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sözsüz iletişim, konuşulan dilin dışında, jestler, mimikler ya da diğer dilsel olmayan işaretler aracılığıyla ifade edilen iletim biçimidir. İnsanların sözcükler olmadan çevresini ve birbirlerini anlamlandırma sürecine sözsüz iletişim adı verilmektedir. Sözsüz iletişim birçok yolla gerçekleşebilir. Örneğin havanın kara bulutlarla kaplanması yağmur yağacağına işaret etmektedir. Öksürük hasta olmaya işaret etmektedir. İnsanlar bu durumları yaşantılar ve deneyimler yoluyla öğrenmektedir. Ayrıca kullandığımız jest ve mimikler de sözsüz iletişime örnek gösterilebilir.

İşaret dili, beden dili ve ıslık. İnsanlar günlük hayatta yaşantılardan yola çıkarak konuşmadan birbirlerini anlayabilmektedir. Bunun ilk yolu beden dili ile gerçekleşen bir iletişimdir. Beden dilimiz çoğu zaman bizi ele vermektedir. Örneğin karşıdaki insanın tedirgin olduğunu, gergin olduğunu ya da iyi hissetmediğini beden dili yoluyla anlayabilmek mümkündür. Ayrıca doğa olaylarını tahmin etmek de bir sözsüz iletişim türüdür.

Sözsüz iletişim örnekler

  • Birine el sallamak
  • Kafamız ile onaylamak
  • Kızgın olduğumuzda kaşlarımızı çatmak
  • Üzgün olduğumuzda mimiklerimizin hareket etmesi
  • Arkadaşım sınavdan mutsuz çıkınca düşük aldığını anladım
  • Pandomim mimiklerini çok iyi kullanıyordu
  • Kardeşim gülerek bana sarıldı

23
3
29
3
5
3
138
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.