Çevrenizde haklarından mahrum kalan çocuklar olduğunu düşünüyor musunuz

Çevrenizde haklarından mahrum kalan çocuklar olduğunu düşünüyor musunuz
Çevrenizde haklarından mahrum kalan çocuklar olduğunu düşünüyor musunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çevremiz işgal altındadır. Ülke olarak ateş çemberiyle çevrili olan çevremizdeki ülkelerden bizim ülkemize göç etmek zorunda kalan ve temel insani ihtiyaçlar noktasında bile sıkıntı çeken insanların eğitim hakkından mahrum kalarak hayatlarına devam etmeleri söz konusudur. Her ne kadar ülkemiz eğitim hakkı için okullar kursa da yine de kötü niyetli kişiler tarafından çocukların bundan mahrum bırakıldığı görülmektedir.

Savaşların devam ettiği ülkelerde ve sığınılan ülkelerde eğitimin aksaması ya da hiç yapılamaması söz konusu olduğu için bir mahrumiyet yaşanmaktadır. Bu da çocukları olumsuz etkilemekte, erken yaşlarda olgunlaşmalarına ve topluma adapte olmalarında zorluk yaşamalarına neden olmaktadır.

Çevrenizde haklarından mahrum kalan çocuklar olduğunu düşünüyorum. Çünkü;

  • Trafik ışıklarında para isteyen çocuklar
  • Çöp toplayan çocuklar
  • Mendil satan çocuklar
  • İş yerlerinde, tamirhanelerde çalışan çocuklarda var.

Bu çocukların eğitim ve oyun haklarından mahrum kalıyorlar.

291
81
183
79
58
46
127
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.