Çevrenizde hayvan barınakları var mı

Çevrenizde hayvan barınakları var mı
Çevrenizde hayvan barınakları var mı, hayvan barınakların kurulma amacı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Dünya üzerinde birçok farklı türde canlı bir arada yaşamaktadır. Bu canlılar arasında ise düşünme ve dünyayı güzelleştirme yeteneğine sahip olan yegane canlı olarak insan öne çıkmaktadır.

İnsanlar yaşadığı dünyanın kendilerine sunduğu tüm kaynakları günümüze dek yalnızca burada kendileri yaşıyormuş gibi kullanıyorlardı. Bu durum günümüzde de büyük ölçüde devam etmektedir.

Birçok neden sayesinde çevrelerinde bulunan canlıların da belirli hakları olduğuna inanan insanlar ise bu canlıların haklarını korumaya karar verdiler. Böylece zaman içerisinde çevrede bulunan canlı hakları gözetildi ve günümüzde bu haklar birçok kapsamda koruma altına alındı.

Çevremizde hayvan haklarının korunması amacı

Hayvan barınakları başlıca dışarıda, başıboş ve yardıma muhtaç hayvanların korunması, gözetilmesi amacı ile kurulmuş, sosyal kurumlardır. Burada hayvanların temel ihtiyaçları giderilmektedir.

Çevremizde bulunan sokak köpeklerini düşünelim. Bu canlılar şehir sokaklarında yiyecek ve dahi su bulmakta oldukça zorlanıyorlar. Doğal ortamlarından kopmuş, şehir hayatına uyum sağlamak zorunda kalmış bu canlılar için ise hayvan barınakları en önemli çare olarak karşımıza çıkıyor. Bu nedenle biz de çevremizde bulunan canlılara özen göstermeli, onları korumalıyız.

2538
789
2344
190
190
412
2077
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum