Çevrenizde insanların doğaya olumlu veya olumsuz etkisini konu edinen bir gezi düzenleyiniz

Çevrenizde insanların doğaya olumlu veya olumsuz etkisini konu edinen bir gezi düzenleyiniz
Çevrenizde insanların doğaya olumlu veya olumsuz etkisini konu edinen bir gezi düzenleyiniz, bu gezi sırasında elde ettiğiniz bilgileri ve görselleri sınıfta paylaşınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Çevrenizde insanların doğaya olumlu veya olumsuz etkisini konu edinen bir gezi düzenleyiniz. Bu gezi sırasında elde ettiğiniz bilgileri ve görselleri sınıfta paylaşınız.

Ödev cevabı kısaca : Çevremizdeki insanların doğaya olan etkilerini incelemek amacıyla bir gezi düzenleyebiliriz. Bu gezi sırasında çeşitli alanları ziyaret ederek doğaya olan olumlu veya olumsuz etkileri gözlemleyebiliriz. Örneğin, tarım alanlarına giderek sürdürülebilir tarım uygulamalarını, su kaynaklarına yakın bölgelerdeki kirliliği veya koruma çalışmalarını, ormanlık alanlarda ağaç kesimlerini veya orman yönetimi uygulamalarını inceleyebiliriz. Ayrıca, kentsel alanlarda yeşil alanların korunması veya artırılması, atık yönetimi ve geri dönüşüm uygulamaları gibi konuları da gözlemleyebiliriz. Bu gezi sırasında elde ettiğimiz bilgileri ve görselleri sınıfta paylaşarak, doğanın korunması ve sürdürülebilir kullanımı konusunda farkındalık oluşturabiliriz.

Çevremizde insanların doğaya olumlu veya olumsuz etkilerini konu edinen bir gezi düzenleyelim. Bu gezide gözlemlediğimiz bilgileri ve görselleri sınıfta paylaşabiliriz:

Gözlem Alanı: Ormanlık Alan

  • Fotoğraf: !Orman
  • Bilgi: İnsanlar bu ormanlık alanda yürüyüş yaparak doğadan faydalanıyorlar. Aynı zamanda burada piknik yapma, doğal güzellikleri izleme ve hava almak gibi aktiviteler de gerçekleştiriliyor.

Gözlem Alanı: Tarım Arazi

  • Fotoğraf: !Tarla
  • Bilgi: Köylüler bu tarım arazisinde ekim-dikim işleri yapıyorlar. Bu alan, tahıl üretimi için kullanılıyor.

Gözlem Alanı: Dere Kenarı

  • Fotoğraf: !Dere
  • Bilgi: İnsanlar bu dere kenarında balık tutuyorlar. Aynı zamanda doğal su kaynağından içme suyu temin ediyorlar.

Gözlem Alanı: Kıyı Bölgesi

  • Fotoğraf: !Kıyı
  • Bilgi: Kıyı bölgesindeki insanlar, denizden balık avlıyorlar ve plajda güneşleniyorlar.

Bu gözlemler, insanların doğadan nasıl faydalandığını ve çevre ile nasıl etkileşimde bulunduğunu gösteriyor. Sınıfta daha fazla detay ve görsel paylaşabiliriz!

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.