Çevrenizde kandil geceleri nasıl kutlanmaktadır

Çevrenizde kandil geceleri nasıl kutlanmaktadır
Çevrenizde kandil geceleri nasıl kutlanmaktadır, gözlem ve düşüncelerinizi aşağıdaki şemada boş bırakılan yerlere, örneklerden de faydalanarak yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Kandil geceler, önemli gün ve geceler arasında bulunan gecelerdir. Dinen kandil geceleri ve bayramlar toplumda birlik ve beraberlik için ve ibadetlerin yerine getirilmesi bakımından bir fırsat olarak görülmektedir. Çevremizde de kandiller çok farklı şekillerde gerçekleştirilen etkinliklerle kutlanabilmektedir.

Çevremizde kandiller, camilerin sabaha kadar açık olup ibadet yapılmasıyla, yemek ya da tatlı dağıtımının yapılmasıyla, özel konferanslar ya da sohbetler yapılmasıyla, akraba ziyaretlerinin yapılması ya da telefonla görüşmelerin gerçekleşmesiyle kutlanmaktadır. Kandiller, toplumda bütünleşmeyi sağlayan en önemli din kültürü unsurları olarak da önemli bir yere sahiptir. Bu nedenle kandillerde camilerde özel programlar da yapılmaktadır.

Kandillerde;

  • Kandil simidi satın alınır,
  • Camilerde mevlüt okutulur,
  • Oruç tutulur,
  • Nafile namaz kılınır,
  • Kuranı Kerim okunur

12
8
13
14
13
6
6
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.