Çevrenizde maddi imkânsızlıklardan dolayı küçük yaşta çalışmak zorunda olan çocuklar var mı

Çevrenizde maddi imkânsızlıklardan dolayı küçük yaşta çalışmak zorunda olan çocuklar var mı
Çevrenizde maddi imkânsızlıklardan dolayı küçük yaşta çalışmak zorunda olan çocuklar var mı, bu çocuklar için toplum ve devlete düşen görevler nelerdir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Çevrenizde maddi imkânsızlıklardan dolayı küçük yaşta çalışmak zorunda olan çocuklar var mı? Bu çocuklar için toplum ve devlete düşen görevler nelerdir? Açıklayınız.

Ödev cevabı kısaca : Evet, dünya genelinde ve Türkiye'de maddi imkânsızlıklardan dolayı küçük yaşta çalışmak zorunda olan çocuklar bulunmaktadır. Bu çocuklar, genellikle ailelerinin geçimine katkı sağlamak amacıyla çalışmak zorunda kalırlar. Toplum ve devlet, bu çocukların haklarını korumak, onları çalışma hayatından uzak tutmak, eğitimlerine destek olmak gibi görevler üstlenmelidir. Çocuk işçiliğinin önlenmesi, çocukların eğitim haklarının korunması ve ailelere sosyal yardımların sağlanması gibi tedbirler alınmalıdır. Çocuk işçiliği ile mücadele eden kuruluşlar ve kampanyalar da bu konuda önemli bir rol oynamaktadır.

133
135
137
134
175
144
137
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.