Çevrenizde Osmanlı kültür ve sanat anlayışını yansıtan eserler nelerdir

Çevrenizde Osmanlı kültür ve sanat anlayışını yansıtan eserler nelerdir
Çevrenizde Osmanlı kültür ve sanat anlayışını yansıtan eserler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Osmanlı Devleti kurulduğu coğrafyanın de etkisiyle çok uluslu bir yapıya sahiptir ve bu çok uluslu yapının getirisi de kültür, sanat ve medeniyetin de gelişmesine ve çeşitlenmesine vesile olmuştur.

Çok uluslu yapıya sahip olan bu devlet yeni fetih yaptığı her yere kendine ait ve gelecek nesillere miras kalması için pek şey inşa etmiş ve bırakmıştır, bu değerli eserlerin bazıları günümüze kadar ulaşabilmeyi başarmıştır.

Osmanlı kültür sanat anlayışını yansıtan eserlerin başında Sultan Ahmet Camii gelmektedir; yapımı 8 yıl süren bu cami Osmanlı padişahı 1. Ahmet tarafından Mimar Sedefkar Mehmet Ağa' ya yaptırılmıştır. Bu camideki özellikle İznik çinileriyle bezenmiş motifler Osmanlı kültür sanatını yansıtmaktadır.

Osmanlı mimarisi pek çok mimariden etkilendiği için bir mimarlık sentezi olmuştur ve en çok camiler ve külliyeler olmuştur.

  • Camilere örnekler; Bursa Ulu Cami, İznik Yeşil Cami
  • Külliyelere örnekler; Laleli Külliyesi ve Orhan Gazi Külliyesi.

605
574
658
1009
132
134
198
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum