Çevrenizdeki bitki ve hayvanları inceleyiniz

Çevrenizdeki bitki ve hayvanları inceleyiniz
Çevrenizdeki bitki ve hayvanları inceleyiniz, bunların üreme çeşitlerini karşılaştırınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çevrenizdeki bitki ve hayvanları inceleyiniz. Bunların üreme çeşitlerini karışlaştırınız.

Bazı bitki ve hayvanın üreme türlerini şöyle karşılaştırabiliriz.

Bölünme, amip, öglena, paramesyum, bakteri gibi tek hücreli canlıların ortadan ikiye bölünerek ana canlının tıpatıp aynısı olan canlılar oluşturmasıdır

Tomurcuklanma, hidra, maya mantarı, sünger ve deniz anası gibi canlılarda ana canlıda bir çıkıntı oluşur. Bu çıkıntı büyüyüp, gelişip ve olgunlaştırarak yeni bir birey oluşturur. Yeni oluşan bu canlı ana canlı ile beraber yaşayabileceği gibi ana canlıdan koparak ayrı da yaşayabilir.

Vejetatif ile Üreme, bazı bitkilerin kök, gövde veya yapraklarından kesilip dikilerek hızlı bir şekilde yeni bitkiler oluşturmasıdır.

Rejenerasyon ile üreme, canlıdan kopan bir parçanın gelişerek yeni bir canlı oluşturma şekline rejenerayon denir. Omurgasız canlı olan planarya ve toprak soluncanı üreme şekli rejenerasyondur. Kopan parçalarından yeni canlılar oluşur.

12
10
9
8
23
10
15
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.