Çevrenizdeki insanlar kaza ve kader kavramlarını hangi anlamda kullanmaktadır

Çevrenizdeki insanlar kaza ve kader kavramlarını hangi anlamda kullanmaktadır
Çevrenizdeki insanlar kaza ve kader kavramlarını hangi anlamda kullanmaktadır bu konudaki gözlemleriniz nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çevremdeki insanlar başlarına gelen herhangi bir olay için kaza ve kader kavramını alın yazısı ve talih anlamında kullanmaktadır.

Bazı kimseler hayatta tüm yaşayacakları olaylara kader yada alın yazısı diyor. Bazı kimseler ise başlarına kötü bir olay geldiğinde bu durumu alın yazısı olarak adlandırıp sorumluluğu üstünden atmaya çalışmaktadır.

Kader; Evrende meydana gelecek tüm olayların özelliklerini, nasıl gerçekleşeceğini, yerini ve zamanını Allah’ın ezelde bilip bunu takdir etmesine denilmektedir.
Kaza; Allah’ın ezelde takdir etmiş olduğu bu olayların, vakti geldiğinde bu takdire uygun şekilde yaratmasına denilmektedir. Aslında kader bir plana benzetilebilir.

İslamiyet’te kader, ezelden ebediyete kadar olmuş olan, olacak olan tüm şeylerin; nasıl olacağını, ne zaman olacağını ve nerede olacağını Allah’ın bilmesidir. Kaza ise Allah’ın önceden bilip, takdir ettiği her şeyin zamanı geldiği takdirde gerçekleşmesidir. Kader için; bir kimsenin evlenmesi, ömür süresi, kainatın yaratılması gibi örnekler verilebilir. Kaza için ise; kavga etmek, hastalanmak, güneşin düzenli ve devamlı hareketi örnek verilebilir.

29
30
4
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.