Çevrenizdeki insanların tevekkül konusundaki tutumları nasıldır

Çevrenizdeki insanların tevekkül konusundaki tutumları nasıldır
Çevrenizdeki insanların tevekkül konusundaki tutumları nasıldır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çevremizdeki insanların bazıları sorumluluklarını yerine getirmiyorlar ve herşeyi hazır bekliyorlar. Ben Allah'a güveniyorum ve herşeyi ondan bekliyorum diyorlar. Bu doğru bir davranış değildir. Çünkü Allah her şeyi bir takım sebeplere bağlamıştır. İnsan bu sebepleri yerine getirirse Allah'ta o sebeplerin sonucunu yaratır. Bu ilahi bir kanun ve kaderdir.

Allah’ın rahmeti sayesinde onlara karşı yumuşak oldun. Şayet kaba, katı kalpli biri olsaydın etrafından dağılır giderlerdi. Onları affet, onlar için bağışlanma dile, işlerinde onlarla istişare et. (Bir konuda) karar verdiğin zaman Allah’a tevekkül et. (Ve onu uygula. Çünkü) Allah, tevekkül edenleri sever. (3/Âl-i İmran 159)

43
56
28
15
44
18
75
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.