Çevrenizdeki insanlarla iletişim kurarken kullandığınız kelime ve cümleler

Çevrenizdeki insanlarla iletişim kurarken kullandığınız kelime ve cümleler
Çevrenizdeki insanlarla iletişim kurarken kullandığınız kelime ve cümlelere örnekler veriniz. Bu ifadelerden hangileri iletişimi olumlu, hangileri olumsuz etkilemektedir? Belirtiniz.

Ödev cevabı kısaca,
Olumlu ifadeler ile iletişim kurarken şu cümleleri kullanıyorum:

  • "Size nasıl yardımcı olabilirim?"
  • "Teşekkür ederim."
  • "Sorularınızı memnuniyetle yanıtlarım."
  • "Fikirlerinizi duymak isterim."

İletişim kurmak insani bir ihtiyaçtır. İnsanlar günlük hayatlarında iletişim kurarak ihtiyaçlarını karşılar. Alışveriş yaparken, iş yaparken, okuldayken, evdeyken sürekli iletişim halinde olan insanlar iletişim araçlarını da kullanmaktadır. Kitle iletişim araçları da evlerimizde yer almaktadır.

Çevrenizdeki insanlarla iletişim kurarken kullandığınız kelimeler ve cümleler, teşekkür ederim, sağ olun, merhaba, günaydın, iyi geceler, hoş geldiniz, lütfen gibi nezaket, zarafet, kibarlık içeren kelimelerdir. Bu da iletişimi anlamlı ve uygulanabilir bir hale getirmektedir. Doğru ve etkin iletişim her zaman işe yarar.

Olumlu; Günaydın, iyi günler, iyi çalışmalar, teşekkürler, iyi akşamlar
Olumsuz; Seninle işim olmaz, sen yaramazın tekisin, senden adam olmaz,

2079
2513
2348
387
446
576
1866
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum